Min historie


Efter fem års tegne- og malestudier uddannede jeg mig på Danmarks Designskole. Jeg bevægede mig over i den digitale verden, hvor der på dette tidspunkt opstod nogle helt nye visuelle muligheder. Jeg blev tiltrukket af musikvideoens effekter og postmoderne universer, og efter min tid på Danmarks Designskole gik jeg ind i filmbranchen, hvor jeg arbejdede som production designer og compositor. Jeg nød tempoet og glæden ved at løfte i flok. Den største produktion der kom ud af dette, var TV-serien "Lillefinger" på 52 afsnit.

framgrab fra "Lillefinger 1"

Størstedelen af al animeret filmarbejde foregår inde i og bag computeren, og når filmen spiller, er den flygtig. Jeg fik lyst til at fryse mine små fine scener fast og tage dem med hjem og hænge op. Med denne tanke opstod ideen til mine relieffer. Jeg lærte mig at laserskære, og med denne teknik kunne jeg pludselig kombinere den grafiske computerpræcision med fysiske stoflighed. Den samme arbejdsprocess gælder mine bakker.

Samling af de færdig malede brikker til Sharktooth

Her har jeg taget et endnu større skridt over i interiør-afdelingen, som altid har været en sideløbende passion pga. dens leg med former, materialer og stemninger. Jeg har samlet på smukke genstande til mit hjem hele mit liv, og af en god grund passer de alle sammen. Det må være vintage, som betyder "noget ældre af en særlig god kvalitet". I dette interiør ser jeg også mine kultegninger, som fra starten har været min force, men som jeg mere har set som et skelet eller et fundament for alt det andet, jeg skulle lave. Min tegning udviklede sig i mødet med den polske kunstneren og underviser Darek Ostrowski. Herefter boede og studerede jeg flere år i Sevilla, hvor kunstakademiet serverede topmodeller på sølvfade alt imens den slags studier var bandlyst i Danmark. På alles opfordring, og velvidende at intet arbejde, har givet mig større nydelse end tegningen, arbejder jeg nu med den som en primær udtryksform. Det er sjovt med ens udvikling, hvordan det ene tager det andet, og alting alligevel går i ring.